1 Läs mer >>
"But my knees are far to weak"



Jag har bott hemmifrån i två år nu. Bott själv i åtta månader. Så mycket har hänt under tiden. Jag har förändrats. Jag antar att det är precis som det ska vara. Men jag vet inte om jag gillar det. Jag har blivit två år äldre 19-21. Jag har gått från student vid Lunds Universitet till arbetslös. Jag har gått från att vara omtyckt på jobb till att bli svartmålad och kickad. Jag har gått från att vara sambo till singel. Jag har gått från fejkbrunett till blondin. Jag har gått från rastlös till lat.

Två år av smått kaos. Det har resulterat i den jag är nu. "What doesn't kill you makes you stronger". Lite så är det. Hela världen har inte trillat över mig, men det har funnits jävligt jobbiga stunder. Men jag har lärt mig mycket av det. Jag har blivit mer självständig. Jag kan faktiskt vara själv ibland och tycka det är ganska skönt. Och kan faktiskt känna mig lite mer vuxen. Små, små steg.

Det är inte svårt att vara ärlig.
Love M.

My hands, they're str...

1 Läs mer >>
"Att regnet alltid faller i tid och evighet"

 1

En vacker röst som inte många i Sverige kan ha missat vid det här laget. Jag upptäckte henne via något tvprogram när hon hade släppt sitt första album våren 2008. Melissa sätter ord på känslor som många av oss inte riktigt kan uttala. Sorg av olika slag. Första albumet tilltalade verkligen mig. Kanske var det för att det var något nytt. En sådan underbar röst till tonerna av en stillsam gura. Kanske var det igenkäningsfaktorn. Kunde hon så kunde jag. Ja, va vet jag. Jag blev helt trollbunden. Speciellt beroende blev jag när min farmor plötsligt blev sjuk. Det här var på hösten 2008 och jag hade tagit studenten och skulle nu vara redo för ett nytt steg i livet. Och så blir farmor akut sjuk. "En famn för mig" blev låten jag fick trygghet i. Jag vet att den egentligen verkar handla om ett uppbrott ur en kärleksrelation. Men den funkade för mig. För visst har farmor en famn för mig vart hon än befinner sig. "New York" och "Hanns" har hon en så otroligt skör röst som bara den skvallrar om hur mycket känslor hon besitter.

Sammanfattningsvis var den här debuten otroligt stor för mig. Den har hjälpt mig många gånger när mina ord inte lagt sig rätt. Den ger ut en budskap om hopp i allt det dystra. Jag gillar det här albumet starkt.

 2

När sedan det andra albumet "Säg ingenting till mig" kom ut under hösten 2009 var jag mätt på Melissa. Dels för att jag fortfarande tyckte det var jobbigt att lyssna på vissa spår på första albumet då de drog upp så mycket minnen. Men också att hajpen hade blivit så jäkla stor. Nu lyssnade alla på Melissa. Så jag tror knappt jag gjorde en lyssning av albumet förrän nu i våras kanske. Visst att man hörde några av spåren på radion, men inget jag tog in. Så mina åsikter om tvåan är inte lika starka. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Jag tror att jag tyckte den verkade för "glad" hur man nu kan ha den åsikten. Plötsligt gick låtarna allt fortare, instrumenten blev flera. Jag saknade enkelheten, hennes röst. "Lät du henne komma närmre" var dock ett spår som satte sig. Såhär i efterhand har jag hittat många låtar jag faktiskt tycker riktigt mycket om. "Med ena foten utanför" och "Vem lämnade vem".

Sammanfattningsvis så kan jag nu i efterhand uppskatta albumet, med undantag av några spår. Men ett betydligt blekare album än debuten.

 3

Det tredje albumet kom jag i kontakt med när de gav ut spåret "Innan jag kände dig" på youtube. Det här bådar gott var min första reaktion. Jag har inte hunnit lyssna igenom albumet speciellt många gånger men jag tycker redan bättre om det än tvåan. Här tycker jag mig bli träffad av hennes röst sådär nära inpå igen. Gitarrspelet är tillbaks.


Så om jag ska beskriva min relation till Melissa Horn efter hennes tre skivsläpp så är det starkt. Men går i perioder. Det blir lite för ensidigt och torrt att lyssna för ofta och för mycket. Men när det då och då dyker upp en låt i spotifylistan så sprider värmen sig alltid lika fort. Jag ska se henne live för första gången nu i november. Det kommer nog vara en upplevelse att minnas länge. Länge.

Love M.

Överallt på jorden fi...

0 Läs mer >>
"Am I only a dream?"





Förra omgångens beställning från cdon. Känner att det är dags för en ny runda nu. Har hittat ett, för mig, nytt band från UK. Kasabian. Sjukt bra. Lite galen rock när den är som bäst. Några få låtar kan jag känna igen, men skulle aldrig kunna nämna en låt med dem på rak arm. Blir en beställning innehållande deras album från 06/07 Empire samt en sjukt snygg läcker tischa. Mums. Britter. Rock.

Sedan lutar det åt 12 andra plattor.. Japp. 13 totalt blir nog beställningen på. Galet I know! Men när varje platta kostar mella 25-35kr så kan jag inte se någon anledning att vänta! Ska bli så sjukt nice att lyssna på favoriter med bla. Marit Bergman, Mando Diao och Weeping Willows. Just nu sitter jag och filar på om jag ska ta med Timbuktus senaste platta med, har ju hand tidigare plattor, men hur ofta sätter jag på dem egentligen? Hrm, tåls att tänkas på!

Update följer.
Love M.

Lose yourself to the ...

0 Läs mer >>
"Comin' to an end"





Två bilder. Så mycket kärlek.

Love M.

This is our beginning...

0 Läs mer >>
"You must fight just to keep them alive"





Gjorde några ärenden i Ängelholm då tanken slog mig att jag kanske skulle ta dagens träningspass just där. Perstorpskogarna i all ära, men att springa längs med havet är ändå något speciellt. Jag vet inte vad det är, men jag dras något enormt till havet - alla årstider. Kan ha att göra med att jag är vattuman/fisk. Jag vet inte. Iaf så tog jag mig vatten över huvudet. Satan vad jobbigt det var. Det ända jag har sprungit på någon strand innan är under en volleybollmatch, fotbollslir eller med ett strandtennisrack i hand. Nu skulle jag springa några kilometer utan vila. Japp. Några pauser fick det allt bli. Men för att kompensera dessa så körde jag några intervaller i trapporna längs stranden, uppochner uppochner. Dessutom blåste det konstant storm.. - Ja, mina ben värker något fruktansvärt ikväll. Men så värt det. Så härlig känsla att springa med en så fantastiskt vacker syn.

Pepp pepp.
Love M.

Don't lose your grip ...

1 Läs mer >>
"It can't go on like this"

Jag var visst för snabb med att ropa ut att mina sömnvanor äntligen hade blivit bra. Här ligger jag nu, klarvaken och trött på samma gång. Bara helt omöjligt att sova. Grubbel, grubbel. Varför ska man alltid ha som mest att tänka på under natten? Hade jag inte kunnat filosofera över allt detta under dagens alla långa timmar? Man kommer ju aldrig fram till några klokheter ändå. Men åh. Minuterna går så snabbt när jag inte kan somna. Klockan går liksom lite snabbare för att jag inte ska hinna med någon sömn alls till sist. Typiskt.

Men för att göra det bästa av det hela kollar jag över vilka nya jobb som lagts ut. Försöker göra upp en plan över hur jag ska kunna fixa mina kurser. Planerar morgondagens måltider. Och inte minst framtidens dejter. Japp, stort som smått. Allt för att locka fram de där små flimren av trötthet som brukar dyka upp på kvällskvisten. Nu har jag dessutom testat att skriva av mig lite. Nu kanske jag kan släppa grubblet och börja räkna söta små får istället..

Bääääääää.
Love M.

I need some sleep..

0 Läs mer >>
"Absolutely nothin'"



Dry your eyes mate. - Finns det något bättre sätt att vakna en tisdagsmorgon än några britters sköna stämma? Finns inget vackrare än deras klingande diealekt. Mums.

Jag tror verkligen på - ny vecka nya möjligheter. Det verkar iaf funka den här veckan. Förra veckan var tung, jobbig och kämpig att ta sig igenom. Allt kändes så stort och allt så svårt. Men starten på denna vecka har verkligen börjat enkelt. Mycket sömn, bra mat. Träningen går bättre än någonsin. En snygg killes leende och en härlig väns förslag. Så även den här natten lyckades jag sova många timmar, tio - elva tror jag. Jämför det med förra veckans i snitt tre - fyra timmar. Så idag ska jag ut och vandra i mitt underbara Skäralid. Dit jag alltid åker för att rensa tankarna och komma fram till stordåd. Vad som händer mer i veckan har jag ingen aning om - och jag gillar det! : )

Make me smile.
Love M.

I've got nothin'..

1 Läs mer >>
"I believe I've waited long enough"

 Foto: Isabell N Wedin

En fantastisk helg har passerat och efter 12 timmars sömn så är jag full av energi! I helgen har jag hängt med bästa Helle, sett HIF och släckt törsten på Dockens bartömmning. Dessutom varit med på ett fantastiskt bröllop på Kronovall slott, själv ställt mig framför kameran, haft en blöt utgång i Hlm och tagit mig igenom en skön bakissöndag.

Det var i fredags som min tripp till Göteborg inte blev av och jag kom till förståndet att jag skulle få se matchen på tv. Helle var snabbt på att ta ett par öl till matchen. Så tåget in till stan och ta bästa bord på Olearys uteservering, in med ett par öl och så var fotbollsfesten igång. Riktigt så häftig match blev det inte, men en poäng är bättre än noll. Efter matchen blev det flytt till Docken för att inta några goda drinkar och snacka skit som bara vi kan. Kvällen hade varit topnotch om det inte skulle varit för att sveriges sämsta dj var så självgod var där och spelade låtar i sin egen smak..

Lördagen gick i kärlekens tecken. Skulle följa med fotografen Isabell N Wedin till ett bröllop på Kronovall slott. Så himla vacker plats, så himla fint par och ack så snygga gäster. Blev bjudna på en läcker slottslunch innan det började på allvar. Isabell är så himla duktig! Hittar bilderna som ingen annan skulle komma sig för att tänka på. Efter vi var klara på bröllopet så var det helt galet snyggt ljus ute så vi stannade till på vägn hem och jag fick ställa mig framför kameran. Jäklar vad ovant det kändes. Tog ett tag innan jag kunde slappna av, men slutligen fick vi ihop några riktigt fina bilder! All cred till Isa för det! Väl hemma hann jag bara kasta i mig lite mat innan det fick bli en spontantur till Hlm. Mötte en lagom berusad Mandy som lockade fram många skratt. På diverse sätt.. Well Björket tog frammånga tonårsminnen, haha. Verkligen inget som hade förändrats. Fortfarande ingen fatöl och killar raggade fortfarande genom att gå fram och "känna" på vad de ville. Intressant minst sagt.

Igår mådde man lite kymigt men att få tolv timmars sömn innan en ny vecka var guld.

Well, den lilla rapporten. Men nu är det ny vecka. Får se vad man kan göra med den..

I never wanna die.
Love M.

I'm learning to walk ...

0 Läs mer >>
"The birds have stopped singing and I've lost my sight"

 Walk in Berlin 10.

Jag vaknar med en stark längtan efter äventyr. Jobbigt. Nu kommer resten av dagen gå åt till att leta upp spännande resor. Potentiella städer att bo i. Äventyr jag bara kan längta om. Drömma om. Men tyvärr inte ta på. Kanske har det att göra med att bästa Nathalie idag lämnar landet för att plugga sin utlandstermin i Spanien, Alicante. Och kanske är det för att det just precis nu är "min" utlandstermin om jag skulle gått utbildningen precis så som den var planerad. Istället sitter jag i min lägenhet i Perra och drömmer om vad som kunde ha varit.

Det är mer än ett år sedan som jag var i Berlin med Malin. Det var en av resorna då jag verkligen fann en bit av mig själv. Jag kom lite närmare att luska ut vad jag vill göra i framtiden. Vad jag vill göra med mitt liv. De är dessa resorna jag tänker på varje dag. Tågluffen 09. Berlin 10. Jag önskar bara att det fanns fler. Fler resor jag kunde göra, fler resor att finna mig själv i. Att vakna upp i en stad och bara känna att allt är rätt. Ingen ångest. Bara ett stort leende på läpparna. Berlin. London. Amsterdam. Rom. Ska jag våga?

Take me away.
Love M.

The river has run wil...

1 Läs mer >>
"This is what I'm made of"



Btw så är jag fortfarande igång med min hälsosamma livsstil. Det har gått över en månad sedan jag tog min sista godisbit. Detta trots att alla mina favoriter ligger på bästa plats i skafferiet. Dessutom äter jag frukost så gott som var dag. Därefter lunch och sedan mackor mot kvällningen. Eftersom jag varit sjuk och gått på penicillin i ett par veckor har det varit värre med träningen. Men nu är den på gång igen! PW, löpning, innefys och gympa står på schemat. Och idag blev jag så överraskad av min kondition. Den är långt ifrån målet, men jag höll hela sträckan ut! Sån fruktansvärt skön känsla och jag log nog sista 200 metrarna.

- Men nu ska jag ta och smaska i mig några av mina nybakta cookies. Det är jag fan värd!

Puss & kram.
Love M.

You can try but never...

0 Läs mer >>
"I can't explain why I'm still here"



En dag kommer du till insikt. Vad du förlorat och vad du gått miste om. Det kan komma i små, små bitar. Men till sist kommer dagen då allt faller på sin plats - eller rättare sagt faller totalt isär. Den dagen är intensiv. Hård. Kall och speciellt äcklig. Det värsta är att vetskapen du vinner denna dag kan följa med framåt i tiden. I flera dagar. Veckor. År. Ja, du fattar. Effekten blir en tankesmörja som inte går att reda ut. Varken med tvång eller hopp. Det är svart på vitt. Men det gör inte det konkret. Enkelt att ta på. Nej, tvärtom. Plötsligt känns det flummigare och mer okontrollerat än någonsin. Du lägger ner tid på att få fram svaren på varför allt har blivit som det är. Vad du hade kunnat göra för att förändra det. Du funderar hur du är som människa nu. Ofta har du nog tappat greppet om vem du är vid den här tiden. Tappat greppet om det mesta. Du kan ju aldrig ha valt att trilla dit du är nu, eller? Sedan kommer önskan om att accepetera din situation som den blivit. Att det på något sätt var det ända rätta. Men innerst inne vet du att det är fel. Så katastrofalt fel. Men så kommer den där känslan om att acceptera tillbaka igen. Vad vet du egentligen?

Love M.

I'v been fooling myse...