1 Läs mer >>
"As your shadow crosses mine. What it takes to come alive"



Foto: Isabell N Wedin.

Så var det måndag igen. Dagen som jag verkligen tycker om. Näst bästa dagen på veckan! Jo, det är faktiskt sant. Det är början på en ny vecka. Man blickar framåt och planerar resten av veckan. Jag har haft en väldigt omtumlande helg. Den har både varit oerhört brutal och jobbig men också bjudit på mys med härliga vänner, bra fest och ett uppvaknande. Ja, jag blev totalt nedslagen av en anledning i början av helgen. Det gjorde ont. Men det satte också igång hjärnverksamheten. Hur hade jag kunnat förändrats? Och efter att ha jobbat en hel dag idag så tror jag att jag vet svaret. Jag har under de senaste månaderna helt tappat bort mig själv. Att gå utan jobb kan verkligen knäcka vem som helst. Jo, det har jag ju märkt av. Men att det hade förändrat mig så hade jag inte riktigt tagit in. Från att vara en självständig tjej med skinn på näsan har jag under den sista tiden blivit beroende av andra människor och att få bekräftelse. Jag la mina egna åsikter och tankar åt sidan och ägnade mig helt åt att följa andras liv. Jag har tassat på tå. Hållt inne med mina åsikter och känslor. Anpassat mig till en extrem nivå. Men visst, det är inte bara negativt. Men jag tror på en mer balanserad Madde. Liten del av attityden i hand med ödmjukheten.

Men idag vaknade jag verkligen upp. Jag behövde ett jobb. Nu har jag det. Jag behövde komma ut och träffa nytt folk. Det gör jag nu. Jag behövde börja lita på mina instinkter igen. Det gör jag med, bit för bit. Jag kom hem från jobbet idag och möttes av bombnedslaget i lägenheten efter min dipp i helgen. Men istllet för att sjunka ner i soffan och få ängest över all röra såg jag glädjen i att göra fint, bara för min egen skull. Alltså låter inte så stort, men jag kan inte sluta le. Det känns så himla skönt. Allt är inte tipp topp, men jag trivs. Så nu ska jag tända alla ljusen, koka kaffe eller the och sätta på någon mysig film. - Klart att det hade varit mysigare att göra det med en snygg kille! Men idag så tycker jag faktiskt att det är mysigt nog att vara själv! Plus att jag ska upp i ottan imorn för att köra till jobb ; )

Ny vecka. Nya möjligheter.
Puss på er.
Love M.

And we're standing si...

1 Läs mer >>
"Try to make this life my own"



Jag är nervös. Ska börja nytt jobb imorn. Och ja, jag vet att det borde gå gallant. Men det är ändå några fjärillar som flyger runt och stökar i magen. Det är svårt att förklara vilken lättande känsla som infinner sig när man får höra att man ska få några timmar. Komma ut från lägenheten och rör sig i den riktiga världen lite. Ska bli superkul att träffa de nya kollegorna och se vilka typer de är. Nytt, nytt, nytt.

Men för att lugna nerverna lite så gör jag som jag så ofta gör. Jag slår på Foo Fighters. För det finns inget som gör mig så lugn som Foo. Och nu menar jag inte någon specifik låt eller album. Det går bra med precis vilken som. Jag kan dem utan och innan. Vet vad som händer med dem. Hur de utvecklas - Det är skönt.

Men nu ska jag gå och nanna kudden.

Sleep tight.
Love M.

Fly along with me, I ...

0 Läs mer >>





Jag varit med om den bästa festen i mitt liv x två..

Jag trodde aldrig jag skulle få vara med om något bättre än söndagen då HIF säkrade guldet. Så jäkla sjuk känsla. Vi var på tåget på väg hem från götet när vi fick beskedet att vi säkrat guldet. UNDERBART. Vi är överlägsna. Vi är bäst. VI ÄR MÄSTARE. Så guldfest på Olympia först och sedan vidare till Grand för att snurra till det med grabbarna. Åh, vilken glädje.





Men guldfesten som Helsingborg bjöd upp till i söndags slår allt. ALLT. Sjukaste, bästa mest underbara dygnet i mitt liv. Jag kan tänka tillbaka till vilken sekund av festen som helst och bara börja le. Festen var så pass bra att vi höll igång lagom till första morgontåget till Perra avgick.. Halv sju. Men så värt varje trött sekund och hes hals. Att vara omringad av folk som känner lika starkt som du för något. Kärlek flödade. Ölen flödade. Och en och annan tår trillade. Det var dans, sång och glädjerus. Gå bara in på youtube och sök efter filmklipp från natten och ni förstår vad jag menar. ÄNTLIGEN GULD TILL HIF.

Skånes Stolthet.
Love M.

Fy fan vad bra jag må...

0 Läs mer >>
"I'm still standing here"



Att umgås med sitt ex. Det är svårt. Under ett avslut av en relation så öser man över varandra med lovord om att man alltid kommer vara vänner. Bästa vänner. Och hur man ska fortsätta umgås även efter det tagit slut. Men det är ju inte så lätt. Först måste man få ett tag på sig att känna sorg. Släppa taget om tanken på att hitta tillbaka. Sluta hata. Ja, listan kan göras lång. Men hur gör man då när man varait tillsammans och bästa vänner i fem och ett halvt år?

Jag valde att ta avstånd. Jag ville klara stå på mina två egna ben. Jag ville bli den självständiga tjej jag alltid strävat efter att inträda. Var gång vi sågs blev en mindre plåga, det var som att strö salt i såren. Jag visste att vi tagit helt rätt beslut, men det var ändå en tomhet. Och sen kom den nya flickvännen. Och tro mig, jag blev verkligen glad för hans skull. Han behöver ha en tjej vid sin sida och han fick den bästa. Jo, så glad för honom var jag. Men det var rätt tufft. Att hans liv gick vidare medan mitt mer eler mindre stod på paus. Men jag visste ju att det skulle förändra sig. Snart skulle det vända för mig med. Och det gjorde det, jag har hade en fantastisk vår/sommar och träffade en massa nya vänner, fick ett jobb och träffade en kille. Det gick bra för mig med!

Så därför var det faktiskt riktigt trevligt att umgås en eftermiddag med honom igår. Han skulle hem till byn för att göra lite andra ärenden och jag tänkte utnyttja hans datakunskap. Tyvärr glömde han sladden, så någon hjälp med datorn fick jag icke. Men vi snackade en massa skit, delade upp julsaker och hade faktiskt riktigt kul. Men vi snackade inte en massa gamla minnen, det är då det blir lite tokigt. Då var vi ju ett par. Nu är vi vänner. Finns ingen anledning att dra upp gamla minnen. Vi minns dem båda två. Det räcker så. Så alltså på det hela taget hade jag en trevlig eftermiddag med en god vän. Jag vet inte om och isf när det kommer hända igen. Och det är rätt skönt. Vi har ju faktiskt vars ett eget liv nu.

Be kind to one another.
Love M.

One thing is for cert...

0 Läs mer >>


Love M.

The bitch is back!

0 Läs mer >>
"I hope we'll learn something"


Sounds spelning på Helsingborgsfestivalen 11. Så jävla underbart.

Idag fortsätter jag med diverse rensningar. Ska försöka vara lite tuffare idag så att jag faktiskt ska kunna slänga några av plaggen också. Jag har nog närmare hundra tischor, och hur många använder man 10? Well, upp till bevis hur hård jag kan vara..

Peace.
Love M.

Tears are coming, and...

0 Läs mer >>
"Det är fest hos mig i kväll och hela världen är min"

Mitt tips på att reda ut snurrande tankar är att ta tag i något mer konkret kaos - Som i mitt fall har mina garderober och byrån länge skrikit efter struktur och organisering, då de minst sagt har varit kabalik i dem.



Detta var vad jag startade med.. Well, bara på med musiken och börja jobba!



Ut med allt och ett försök till grovsortering.



Rätt nöjd faktiskt. Och ja. Jag har VERKLIGEN köpstopp på koftor nu.. Som det tydligt framgår av bilden så består nog 80% av diverse stickiga ting. But I love them all!



Jeansen fick flytta in till byrån i sovrummet. Att jag inte tänkt på det innan, tokigt! Blev ju riktigt bra. Även jeans är det köpstopp på. På bilden är jeansen uppdelade i tre stilar, baggy/håligt, svart/mörkt och ljust. Vad man dock inte kan se är att det i snitt ligger sju par i var hög.. Josåatt. - Jag som aldrig har något att ta på mig!



Nöjd med min prestering så slog kreativiteten till! Jag ÄLSKAR ju verkligen mina "håliga" jeans som jag slitit på ex antal rockkonserter och andra galna upptåg. Men sakta har jag börjat förstå att de faktiskt är LITE för håliga för att spatsera runt i (framkommer inte riktigt på bilden, men de hänger i princip ihop med två trådar där bak).. Men de är ju SÅ snygga. Så då slog det mig att på något vis få upp dem på mina i övrigt tomma väggar. Upp med en vajer och några klämmor. Upp med lite andra minnesvärda ting som mitt Foo Fighters plektrum jag fick av en snygg kille på konserten i somras, the sounds spelschema från deras spelning på tivvan våren 09, mitt favorithalsband som jag använder på tok för sällan och en snygg illustration från bästa Isabbell N Wedin. Och ja, jag ÄLSKAR det!



Det finns mer att göra. Dock har jag förutom detta hunnit med två garderober till samt röjning av hela lägenheten! Men just nu är jag bara så himla nöjd med detta rycket! Stor skillnad och mycket fräschare. Och mitt tips funkar tro mig. Nu sitter jag med största leendet och bara njuter istället för att grubbla och deppa : )

Welcome to my crib!
Love M.

Massa skor i hela hal...

0 Läs mer >>
"Take me to the place I love, take me all the way"


Foto: Isabell N Wedin

Ny vecka, nya möjligheter. Börjar kännas lite tjatigt men jag vill tro på det. Helgen var knäckande på flera punkter. Den gjorde ont, rörde upp sår och tog mig tillbaka till en plats jag inte vill vara på. - MEN. Nu är det som sagt måndag, en ny vecka och jag är laddad.

Inge depp, bara pepp.
Love M.

I don't ever wanna fe...

1 Läs mer >>
"and something I'm not revealing"

Jag tar bilen. Smäller på nya skivan med the used på högsta. Gasar. Kör bort. Följer den krokiga vägen. Andas. Fäller tårar. Tankarna snurrar. En minnesbild som kan förstöra så mycket. Stannar vid favoritplatsen. Intill minneslunden. Sätter i lurarna. Skruvar upp adept, alesana och underoath. Går ut på bron. Stannar mitt över ån. Blickar ner i det svarta. Ser strömmarna mötas. Löv som faller. Andas. Försöker ta mig samman. Lyckas för en stund. Tittar på solen som sakta sjunker. Får upp minnesbilden igen. Ångesten väller över. Det som kan te sig så litet för andra är så enormt stort för mig. Det har förstört så mycket. Har inte läkt än. Står kvar länge. Börjar bli kall. Sväljer. Går tillbaka till bilen. Skruvar upp och kör tillbaka. Men det är inte över. Inte än.



M.

You felt the coldness...

1 Läs mer >>
"That you just don't know"









Dagen i-landsproblem: Jag kan inte bestämma mig om jag ska färga håret brunt eller ha det blont hela hösten.

Jag var sugen redan i augusti, bokade tid för färgning i september, men avbokade den i sista stund. Jag var inte helt klar med mitt blonda svall (eller min lejonman). För en vecka sedan satt jag och sorterade bilder på föräldrarnas dator och hittade då en massa spännande bilder visandes en hel hög olika sorters frisyrer och färger. Och jag kan inte hjälpa det. Men.. Fan vad snygg jag var som brunett! Iaf 05 & 08. De övriga tillfällena (två?) kan jag inte säga att det var lika passande, men det berodde nog mest på att frisyren i sig var lite tokig. Och nu har jag haft mitt blonda sedan våren 10. Och visst är det också snyggt, men det är något speciellt med det bruna. Moget och stiligt. Det blonda är mer busigt och galet. Kruxet är att det tar ungefär ett halvår för mitt blonda att komma tillbaka sedan jag färgat det brunt. Men även denna tid bjuder på spännande (snygga) nyanser av brunt. Så, ska jag bli fejkbrunett i höst/vinter? Eller ska jag behålla det naturligt blonda? Only time will tell.









Help please.
Love M.

When you know..

0 Läs mer >>
"simple as that"



Bästa överraskningen ever. Från ingenstans så fick jag en grym överraskning i förrgår. I en påse låg det en Rolling Stones tröja jag kikat in tidigare och tre skivor med Moneybrother. Så jäkla bra! Jag har filat på skivorna ett bra tag nu, men inte kunnat bestämma mig om vilka skivor med honom jag skulle köpa. Och bara sådär så är det redan bestämt åt mig! Det är det bästa en velpelle som mig kan vara med om - att någon annan gör valet åt en. Och jag som älskar överraskningar, så himla bra! : )

Nu pinnar jag iväg till Stockholm med Pappsen, ska vara där mån till ons. Kolla på Sverige - Holland och hitta på en massa annat skoj som han fortfarande håller hemligt. Kommer bli hur kul som helst!

With smile,
Love M.

We´re just keeping it...

1 Läs mer >>
"I'm in love"

 
Foto Isabell N Wedin

Jag satt på tåget påväg ner mot malmö igår då det slog mig. Leendet spred sig. Jag kunde inte sluta le. Det bara kändes så himla bra där och då. Dagen innan hade jag fått spontanbesök av snygghelle. Som dessutom kom med en stor påse med fantastiska bullar. Jag kokade ihop en lunch som vi frossade i som sen följdes av massa snicksnack. När Helle lämnat för Helsingborg så cyklade jag ner till badet för att simma och mysa med Amanda och Krille. På det en stund i bastun och man mådde alldeles prima. För att göra dagen ytterligare lite bättre så blev det färd in till Hlm för varma mackor och massa mys. På det hela var det en av de härligaste dagarna på lääänge : )

Så när jag igår satt på tåget som tar typ två timmar på väg ner till Madde och malmö så fick jag bara ett sånt glädjerus. Tänk att jag har så fina vänner. Väl i malmö slogs jag av storm och ösregn. Men vad gör det. Jag älskar regn. Och jag skulle ju faktiskt till Madde. Så dyngsur dyker jag upp hos Madde och får hoppa i de mest bekväma byxor jag någonsin provat. När jag var torr, varm och regnet lättat gick vi ner till et supemysigt fik, drack varm choklad, käkade mumsiga mackor och kakor. En tur ner på stan och jag hittade (otippat - not) två koftor som jag förälskade mig i. En billig prislapp och det fick bli båda.. Kvällen avslutades också på bästa vis med att Isabell dök upp hos Madde och lagade mat till oss hungriga hjältar. Så gott och mysigt. Dessutom hade hon fixat till bilderna hon tog på mig efter bröllopet för några veckor sedan. Så jäkla duktig : ) Kolla in hennes blogg vettja! http://isabellnwedin.blogspot.com/

Så nu sitter jag här och det är fredag. Jag vaknade från en natt utan hosta! Fantastiskt. Ska snart iväg på äventyr med mamma. Ikväll blir det sport och öl för hela slanten. Resten av helgen ser också ut att bli riktigt skön!

Med det största leendet.
Love M.

It's friday..