2 Läs mer >>
"Is my favorite thing"



Så är den tillbaka. Ångesten. Ångesten att lägga mig i min tomma säng ensam. Ångesten att vara kär i någon som inte är kär i mig. Ångesten att inte veta vad som händer om en månad. Ångesten att känna agg mot en gammal vän. Ångesten som inte låter maten stanna i magen. Ångesten som gör att jag inte kan sova. Ångesten som gör mitt grubbel till två ton tyngre. Äckelkänslor på topp.

Love M.

Failure..

0 Läs mer >>
"You're looking rough and living strange"



Japp. Min blogg är färgad av färgerna rött, vitt och blått. Union Jack. Jag har ältat om mitt jäkla England och London många gånger här på planket. Sedan denna blogg startades har jag ändå inte tagit mig dit. Det är faktiskt ett par år sedan jag var i London sist. Jag brukar skämtsagt säga att jag inte vågar åka dit igen för att jag då kommer hitta min man första dagen, gifta mig och förevigt stanna i landet som överlever på fish and chips.. Det är faktiskt ganska troligt. Det absolut sexigaste en man kan göra är att snacka engelska. Inte aussieengelska. Inte american. Brittish. Om en snubbe kommer fram till mig och snackar med en läcker engelsk accent så smälter jag. Åh.



Och det är inte bara männen, ölen, whiskeyn i norr och de dimmiga städerna som lockar. Nej, jag vill ut och se landet. Jag fastnar framför "House on the countryside" mest hela tiden och drömmer mig bort. Jag vill springa över kullarna, klappa alla söta får och bara ligga i högt gräs och känna att jag lever. Gärna med en snygg man då såklart. Och en nypyst ale. Haha. You know me! Men just att uppleva detta land på djupet. Se historiska minnesmärken. Följa byars utveckling. Höra olika dialekter.



Och det jag heller inte brukar hymmla med är att jag har ett hjärta som klappar starkt för resor. Med taskig ekonomi har det inte blivit så mycket som jag velat. Men med snart 22 år fyllda så har jag ju faktiskt några år på mig. Min drömresa går till Nya Zeeland. Det är drömmen att få gå där och strosa, göra galna extremsporter och hänga med härligt folk. Tyvärr är inte reskassan helt i hamn för den resan ännu. Men för att stilla mitt ressug lite så har jag nu börjat planera en resa till Storbritannien i vår. Antingen håller jag mig till England. Eller så blandar jag in Irland,Wales och Skottland också. Kan inte riktigt bestämma mig. Vill se hur det kommer fungera ekonomiskt. Men att få åka med min ryggsäck och bara få lära känna folk och mysa. Det är min dröm. Och so what om det inte skulle bli av. Jag får iaf många fantastiska timmar att planera och läsa på om en fantastisk del av Europa!

London Calling!
Love M.

Oh my friend you have...

0 Läs mer >>
"Även om dina fickor är tomma"

Julkul. Jag har alltid tvingat någon att fixa 24 klappar att öppna genom hela december. Vare sig det varit mor & far, mormor eller min pojkvän så har jag lyckats få min paketkalender. Så vad gör jag nu när jag bor själv i min lägenhet utan att ha någon kille? Jo, jag slänger ut förslaget till Amanda. Att hon och jag köper 24 paket till varandra och givetvis nappar snäckan på det!



Så hetsen att hitta 24 pricksäkra paket dagarna före den förste december.. Och sedan tiden det tar att slå in 24 olika klappar snyggt. Bilden visar de 24 paket jag fixade till Amanda. Till dessa följde också varsin ledtråd/förklaring. Allt för att försöka få fram poängen med de olika klapparna. Ja, jag är dryg jag vet.





Ett par paket får bo i kylen innan de öppnas men de andra får snällt ligga och vänta i julpåsen. Hoho.

13 december är här och 13 klappar är öppnade. Det har bjudit på både skratt och tårar. Det är något speciellt att köpa paketer till en så nära vän. Man lyckas liksom pricka helt rätt mer en en gång. Tyvärr har jag ju haft bloggtorka under perioden och inte fotograferat alla mina klappar men det kanske kommer vem vet. Jag vet bara att mindre än hälften av paketarna är kvar! Snart är julen här och än så länge har ingen julkänsla infunnigt sig riktigt.

Hohoho.
Love M.

Gå med dem som vill d...

0 Läs mer >>
"But I won't fall"



Pyser en öl och tänker tillbaka på alla skratt som helgen bjudit på. Att jag har så fina vänner. Och vänners vänner. Har haft en helt fantastisk helg. Vad skulle jag vara utan er fina? (Ett extra tack till Amnada som idag lämpligt hade valt att slå in en öl i dagens kalenderpaket!). Nu ska jag nog snart kunna somna, med ett stort leende på läpparna. Tack för att ni är just de ni är!

Btw så bjuder jag på denna fräscha efterjobbetbild eftersom jag sitter osminkad med min nya favorithoodie och baggybrallorna och känner mig sådär lagom skön och snygg!

Sleep tight.
Love M.

You shoot me down..

0 Läs mer >>
"Och jag vägrar släppa taget"



Inspirationen är tillbaka! Tiden är fortfarande ganska knapp. Men ska försöka komma igång på nytt igen!

Jag har kommit över två horoskop i helgen som har skullat beskriva min kommande vecka (alltså denna). De sa båda att veckan ska gå i kärlekens tecken. Jo man tackar. Med ett hyfsat trasigt hjärta känns inte detta så speciellt troligt. Men jag ska inte vara den. På onsdag tror jag bestämt att jag skulle träffa någon speciell dessutom. Men jag gillade speciellt veckans råd "Sitt inte hemma och grubbla". Det ska jag verkligen ta till mig. För om det är något jag är riktigt bra på nu så är det att grubbla. Vända ut och in på allting. Övertänka. Granska. Det är sjukt energikrävande. Speciellt när det håller en vaken om nätterna. Förhoppningsvis kan bloggstarten hjälpa till lite också. Mår ju så himla mycket bättre när jag får skriva av mig lite. Well, well. Den som lever får se. Kanske kommer jag träffa Han på onsdag. Kanske inte. Hoppas iaf på massor av kramar och kärlek i kilovis från både vänner och familj : ) 

Har nämnt denna låten ett par gånger innan men vill puffa för den igen. Jag tycker att den är så himla fin. Den handlar om riktig kärlek. Sån där kärlek man vill ha. En kärlek där man stärker varandra. Ingen fancy text, bara enkelt och skönt! Lyssna in den vettja!
Albin Gromer – Tillsammans

"Hon var den som alltid sprang fram och tillbaka, tycktes aldrig kunna finna någon ro.
 Hon var den som kände efter så det spraka, kunde glittra, men sen var det som hon dog.
 Inombords så vändes världen uppochner, då hon en dag träffa en annan han var mer, 
 Så att han la band på sig själv och kände sen ofta att han inte var en tillräcklig människa.

 De bytte mening, bytte ord, de bytte känslor. De bytte nummer, bytte kyssar,
 De fick inte nog av varann.
 Bytte nycklar, bytte kläder, bytte tankar.
 Bytte kärlek, bytte ringar, ville vandra tillsammans, tillsammans, tillsammans, tillsammans.

 Han var den som lätt blev deppig, men var tyst om saken, stängde in sig i sitt lilla hörn. 
 Han var den som sov på saken kanske lite allt för länge, levde kvar där utan bön.
 Och inombords så vändes världen uppochner då han en dag träffa en annan,
 Hon var mer för att leva ut i brand ur känslo ved.
 Fick honom att känna och leva helt tillfreds med sig själv.

 De bytte mening, bytte ord, de bytte känslor. De bytte nummer, bytte kyssar,
 De fick inte nog av varann.
 Bytte nycklar, bytte kläder, bytte tankar.
 Bytte kärlek, bytte ringar, ville vandra tillsammans, tillsammans, tillsammans, tillsammans.
 (Dela kärlek, ville vandra)

 Jag känner att ödet är i våra händer.
 Och jag vägrar släppa taget.

 Tillsammans, tillsammans, tillsammans, tillsammans."

Hoppar du så hoppar jag!
Love M.

Jag känner att ödet ä...

0 Läs mer >>

"I would be your girl"

Lovade ju att visa smakprov på mitt lilla julstök. Här har vi en del av köksstöket.

Förlåt. Jag vet. Jag är jättetråkig som inte bloggar. Men jag har haft fullt upp nu sista tiden. De timmar jag inte jobbar har jag antingen sovit på eller städat lägenheten.. Inte jättekul att skriva om direkt. Men snart är jag igång igen. Jag lovar.

 

Puss.

Love M.

In another world..

0 Läs mer >>
"Through myself and back again"



Det här med mardrömmar. Ständigt återkommande. Det kommer när jag har mycket grubbel när jag går till sängs. Börjar med en period av sömlösa nätter innan det går över till oroliga nätter fyllda av mardrömmar. Ibland kan det vara klassiska monstermardrömmar. De är hemska. För när jag vaknar är jag fortfarande rädd. Jag får aldrig känslan av att "åh, det var bara en dröm". Det ligger kvar. Gömmer sig utanför sängens gränser. Eller så kan jag har mardrömmar som de jag hade inatt. Om att någon jag håller när far illa. Skadas eller till och med dör. Då får jag jobba med sorgen i drömmen. Här vaknar jag med pandaögon och hela dagen präglas av det. Med dessa drömmar vet jag att det bara var en dröm, men jag blir liksom inte av med sorgen. Av med saknaden. Det maler genom hela dagen som ett taskigt soundtrack.

För övrigt så är det den första december idag. En månad som i alla tidigare år varit min favoritmånad. Inte i år. Men jag önskar mig lite kyla. Snö. Och någon att hålla i handen.

I'm sick and tired of life.
Love M.

I walk in the air bet...